Ingredienser till 4 portioner
- 500 g högrev
- Olja till stekning
- 4 gula lökar
- 1 röd paprika
- 1 röd chilifrukt
- 1 Chipotle Chili
- 1 msk tomatpuré
- 5 vitlöksklyftor
- 2 msk mejram
- 4 msk paprikapulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk hel kummin
- 1 tsk salt
- Svartpeppar (smaka av i slutet)
- 4 medelstora fasta potatisar
- 250 g rotselleri
- 2 morötter
- 2 liter köttbuljong
- Sambal oelek (smaka av i slutet)
Till servering: Gräddfil och hackad bladpersilja.
Tillredning:
Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet ganska hårt i omgångar i olja i
en stekpanna så att det får en ordentlig stekyta.
Hacka lök, paprika och chili och lägg i en gryta tillsammans med det brynta köttet och fräs tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt resten av kryddorna och buljongen och koka upp och låt detta småkoka i en timme.
Efter en timme, skala och tärna potatis, rotselleri och morötter och lägg ner i grytan.
Låt soppan sjuda i 2 timmar och avsluta med att smaka av med svartpeppar och sambal oelek för
lagom styrka.
Servera med hackad bladpersilja, gräddfil och ett gott rustikt bröd med ost.